×
4 dk okuma
Paylaş

Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı, 2018 yılında Türkiye'den yüksek büyüme rakamları ve ihracat rekoru beklendiğine dikkat çekerek, küresel ekonomik durgunluğun etkisiyle düşen ihracatın yine küresel ekonominin büyümesi ile artacağını söyledi. Saygılı, "Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) devam etmesi, kapasite kullanım oranlarında sınırlara gelindiği için yeni yatırımlar yapılması, iç talebin artması, altyapı yatırımlarına devam edilmesi gibi büyümeyi destekleyici beklentiler var" dedi. 2018'in istihdam teşviklerinin açıklandığı, yeni teşviklerin gündeme geleceği bir yıl olacağını belirten Saygılı, tüm bunların hem dış hem iç talep artışı yaratıp, büyüme oranlarının 2018'de de yüksek seyretmesini sağlayacağını dile getirdi.

GÜVEN ORTAMI SAĞLIYOR

İhracatın 2017 yılında 157,1 milyar dolar olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Saygılı, "Bu rakam 2014 yılında 157,6 milyar doları bulunan ihracatın Cumhuriyet tarihimiz boyunca ulaştığı ikinci en yüksek seviye. 2018'de ihracatçılarımızın 2014 ve 2017 yıllarında ulaşılan seviyeleri de aşacak bir performans sergilemelerini bekliyoruz" dedi. Küresel ekonomide toparlanma sinyallerinin gözlemlendiği bir dönemden geçildiğini söyleyen Saygılı, şöyle konuştu: "Türkiye yeniden bir hızlı büyüme trendine girmiş durumda. Son olarak 3. çeyrekte yüzde 11,1'lik GSYH artışı ile gelişmekte olan ülkeler arasında dikkatleri üzerimize çekmeye devam ediyoruz. Kurdaki dalgalanmaların iş insanlarını daha temkinli olmaya zorladığı, belki bir miktar motivasyonlarını düşürdüğü dönemlerde dahi ulaşılabilen yüksek büyüme rakamları, beklentileri iyileştirirken iş dünyası için güven ortamı da tahsis ediyor."

YENİ TEKNOLOJİLER

Sürdürülebilir büyüme için risk unsurlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Saygılı, "Fiyat istikrarının sağlanması, faizlerin, yani paranın maliyetinin düşürülerek yatırım yapılabilir seviyelere gelmesi 2018 yılında iş dünyası için öncelikli önem arz ediyor. Bununla beraber, önümüzdeki 5 yıl için Türk iş dünyasının dikkatini en çok yoğunlaştırması gereken alanın yeni teknolojik gelişmeler olacağına inanıyorum. Yeni teknolojik gelişmeler, dikkatli takip edilmediği, gerekli yatırım, inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları yapılmadığı takdirde Türkiye'de bazı sektörler oldukça zorlanabilir" dedi.

SÜPER TEŞVİK

Ocak ayı içerisinde iki önemli teşvik ve reform paketinin açıklanacağı haberleri aldığına dikkat çeken Saygılı, "Birincisi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin gazeteciler ile paylaştığı, kamuoyunda "süper teşvik" olarak bilinen Proje Bazlı Destek Sistemi'nde onayların tamamlandığı ve bu ay içerisinde ayrıntılarının da paylaşılacağı 80 milyar liralık 14 proje. Bir diğer haber ise, AK Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıkladığı, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik reform planı ile kapsamlı eylem planında son aşamaya gelindiği bilgisi.
Bu iki açıklama da, ülkemizin özellikle ithalata bağımlı olduğu sektörlerde yatırımın artması, yabancı yatırımcı için yatırım ortamının iyileştirilmesi, dolayısı ile cari açığa yapılacak olumlu katkılar, üretim çarklarının daha hızlı dönmesi ve en nihayetinde sürdürülebilir bir büyümenin tahsisi açısından umut verici" şeklinde konuştu.

TÜRK ORDUSU VE İŞ DÜNYASI İŞİNİN BAŞINDA

Afri n operasyonunda yegane dileğinin Türk ordusunun muzaffer olması olduğunu belirten Saygılı, "Terör odaklarına karşı haklı mücadelemizde Türk halkı olarak yüreğimiz ve dualarımız Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte. Zeytindalı Harekatı'nın askeri olarak başarılı bir şekilde planlandığı ortada. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin'de sınır güvenliğimizi temin için mücadele verirken, bizler de bu ülkenin iş insanları olarak üretmeye, kalkınmaya, ihracata, istihdam yaratmaya odaklanarak, bu terör unsurlarının belirsizlik, istikrarsızlık algısı yaratmalarına, ülke ekonomimize en ufak bir hasar dahi vermelerine izin vermeyeceğiz. Türk ordusu da, Türk iş dünyası da işinin başındadır" dedi.

Yeni Asır Gazetesi 



Diğer Yazılar

Saygılı Rulman Pandemi Sürecinde Üretimin Yanında
Saygılı Rulman Pandemi Sürecinde Üretimin Yanında

Kriz dönemlerinin, doğru bakış açısına sahip girişimciler için fırsat kapıları açtığını söyleyen Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı,...

Devamı
Saygılı Rulman'dan Endüstriye Tam Destek!
Saygılı Rulman'dan Endüstriye Tam Destek!

  Rulman ve güç aktarım sektörlerinde öncü firmalardan biri olan Saygılı Rulman, 10.000 metrekarelik deposu, geniş ürün gamı, uzman satış ve teknik ekibi i...

Devamı
Saygılı Rulman 18.MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı'nda Ziyaretçilerini Ağırladı
Saygılı Rulman 18.MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı'nda Ziyaretçilerini Ağırladı

SAYGILI RULMAN 18.MÜSİAD EXPO TİCARET FUARI’NDA ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI   “Üretim ve topluma fayda için, hep birlikte; her zaman daha iyiye!” mott...

Devamı